Above&Beyond v vesolju!
Above&Beyond v vesolju! PDF Natisni E-mail

Above&BeyondAbove & Beyond, veliki trije, ki jih poznamo pod imeni Jonathan Grant, Tony McGuinness, in Paavo Siljamäki, združujejo vse, kar si lahko predstavljate v svetu elektronske glasbe. Toda ali bodo trije znani britanski producenti, DJ-ji in avtorji postali prvi glasbeni astronavti? Samo nebo je meja, pravijo. Above&Beyond pa bodo očitno prebili atmosfero!

Samo mega mogotec Richard Branson, britanski milijarder in lastnik Virgin Atlantic je dovolj nor, da prebije nebo in v atmosfero pošlje novo plovilo. Tako je lani, 7. decembra svetu prvič predstavil novo, 20-metrsko vesoljsko plovilo SpaceShipTwo, ki naj bi kot prvo na svetu omogočalo komercialne polete v vesolje. Filozofija tria je kot naročena za tovrsten projekt, ki je nedvomno “above” in “beyond” vsega, kar je do danes zaznamovalo potovanje skozi atmosfero. Plovilo je nared, pospremiti pa ga mora ustrezna glasba.

Zato so organizatorji dogodka v ta namen izbrali veliki hit “Buzz” Above & Beyond, ki je zaznamoval svetovno predstavitev vesoljskega plovila SpaceShipTwo družbe Virgin Galactic.

Dogodka se je udeležil tudi guverner Kalifornije, Arnold Schwarzenegger, ki je dejal:  “To je zagotovo eden izmed najbolj kul projektov, ki jih lahko predstavim. Čestitajmo temu neverjetnemu timu inženirjev.

Jono Grant, Above & Beyond pa je ob tej priložnosti tudi javno izrazil željo o sodelovanju na misiji Virgin Galactic:

“Smo veliki oboževalci vseh stvari, ki so povezane z vesoljem, prav tako pa obožujemo nastope vesoljnih razsežnosti kot je bil naš v Riu, pred milijonom ljudi.” Nato pa dodal: “Upamo, da nam bo Richard (Branson) dovolil sesti za mešalno mizo na prvem poletu družbe Virgin Galactic v vesolje.”

Še preden dokončno prebijejo atmosfero, pa pristanejo tudi v Ljubljani. In sicer 26. aprila na Gospodarskem razstavišču, kjer se obeta masovni dogodek DANCE REPUBLIC – REVOLTION za vse, ki obožujejo elektronsko glasbo. Dance Republic (pred tem imenovan LePlac Events), je v preteklem letu že organiziral dogodke kot so Tiësto, Armin van Buuren in Ferry Corsten. Tudi tokrat DR zagotavlja spektakel, ki pa bo za razliko od prejšnjih dogodkov zadovoljil tri glasbene okuse na treh floorih.Masovno in veliko torej!

Več na: http://www.youtube.com/watch?v=xqPgHPaqnME&feature=channel